sobota 28. září 2013

prague fashion week #2

DREFT BLACK CARD
Jindra Jansová & Lukáš Macháček

jak jsem již avizoval, konečně i u mne můžete nahlédnout do dění letošního prague fashion weeku. dnes se podíváme na zoubek přehlídce dreft black card*, při které se představila loňská vítězka jindra jansová s kolekcí gentlewoman nebo také letošní vítěz lukáš macháček a jeho kolekce pro rok 2013/14.

už při vstupu mi bylo jasné, že nemá cenu hledat místo na sezení. oproti prvním třem přehlídkám se začala sjíždět polovina prahy bych tipoval. no, co se týče průběhu, jako první se představila j. jansová s pro mě trošku nezajímavou kolekcí. nevadí mi výstřednost, často jí přímo miluju a dívám se na návrhářství/módu jako na umění, ale v tomto případě mě prezentované kousky nezaujaly ani po stránce nositelnosti, ani po stránce umělecké. sám nedokážu blíže říct, proč mě nezaujala - taky nejsem žádný odborník na módu a módě ani zdaleka nerozumím. 
co mě ale jako laika s úchylkou na černobílý minimalismus uchvátilo... kolekce l. macháčka. tak jednoduchým a přitom výjimečným nadčasovým modelům se prostě nedá nic vytknout a přirozeně jsem jim podlehl. černobílá tu byla a vždy bude a nezklame. 

ZAUJALA VÁS VÍCE KOLEKCE JINDRY JANSOVÉ NEBO LUKÁŠE MACHÁČKA? 
v příštím článku se můžete těšit na taťánu kovaříkovou nebo beatu rajskou! 

*dreft black card je soutěž pořádaná značkou dreft pro mladé začínající české návrháře, výhrou je vlastní módní přehlídka na pfw a také finanční podpora pro tvorbu nové kolekce.




Zavítali jste sem poprvé a nevíte vo co go? Tento týden jsem přispíval reporty z letošní ročníku Dreft Prague Fashion Weeku. A co to je vlastně za akci? Dreft asi všichni známe - prací prostředek kladoucí si za úkol starat se o jemné oblečení a zachovávat jeho barvy, a tak není divu, že právě Dreft do toho praštil spolu s (Prague) Fashion Weekem a mimčo bylo na světe. 


2 komentáře :

  1. Dechberoucí!!! Hlavně ty poslední od L. Macháčka <333333333

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zpětně se mi jeho kolekce líbí čím dál víc a víc. :)

      Vymazat