sobota 22. června 2013

Ariel & Denisa Nová

Nedávno jsem byl pozván společností Procter & Gamble na konferenci, kde se představoval inovativní prací přípravek od Arielu. Nalijme si ale čistého vína, nejsem nikterak velký fanoušek do praní a byste k tak složitému zařízení, jakým je pračka, neměli raději ani pouštět. Proto hlavním bodem tohoto odpoledne pro mě byla zaručeně módní přehlídka známé české návrhářky Denisy Nové a její značky DNB.
Pozvánce do naší oblíbené Prahy jsme s Anne nedokázali odolat a nabídku s radostí přijali a v úterý, 18. června, si udělali menší výlet.

Začněme ale úplně od začátku. Pokud si dobře vybavuji, na asku se mne někdo zeptal, zda bych i já nechtěl někdy vyfotit svůj outfit, a tak jsem se rozhodl v tento den učinit, ale to bych nebyl Pacovský, kdyby vše nešlo úplně jednoznačně. Původní plán obsahoval černé džíny, košili a sako, což se ale již od časného rána, kdy jsem nemohl dospat, jevilo jako sebevražedná mise. V těch 35°C jsem snad dosáhl bodu varu a proto se první zastávkou stalo Palladium, kde jsem košili obměnil za basic bílé tričko a džíny za tmavě hnědé kraťasy.. o číslo menší než obvykle nosím, jupí! :D

Akce se konala v luxusních prostorách restaurace SOHO+, kam jsme dorazili již s hodinovým předstihem, abychom okoukli bez stresu zdejší prostředí, dali si něco k pití a již jen vyčkávali příchodu nějakých známých tváří. V rámci toho jsme se setkali s blogerkou Péťou (+ jejím manželem Mírou), Jančou a Markét..., moc fajn lidi mimochodem.



Po úvodu, kterého se zhostil moderátor Leoš Mareš, k nám promluvil zástupce společnosti Procter & Gamble a vysvětlil v čem spočívá ona revoluce a objasnil také některé zajímavosti, co se souvisejícího tématu týče ...


A pak již následovala dlouho očekávána přehlídka!

Jak bych celkově zhodnotil její průběh?
Dle mého názoru nelze k podobným návrhářským dílům přistupovat normálně, tedy jako k nositelnému či praktickému oblečení, nýbrž jako k uměleckému dílu plného kreativity a výstřednosti a to já rád. Jestliže jste ale opačného názoru, přehlídka by Vás nejspíše nezaujala s výjimkou asi jednoho/dvou kousků.
Ze všech modelů mě zaujaly obecně šaty, hlavně ty s elegantním střihem. Z extravagantnějších kousků mi do oka nejvíce padl korzet, se kterým bych si dokázal představit nějaký zajímavý foto-projekt.
A teď i k negativům. Nepochopil jsem úplně myšlenku třásní ála námořnické uzly nebo havraních šatů, to už i má hlava moc nepobírala, ale dáte mi asi za pravdu, že umění nelze brát moc objektivně ...

Jestliže byl výběr modelek a jejich přirozené líčení uzpůsobeno tomu, aby mezi nimi vynikla hlavní hvězda programu Petra Faltýnová se svými výraznými rysy a postavou, svůj účel to splnilo, protože přesně tento pocit to ve mně vyvolalo.
A co se choreografie týče, musím smeknout, jak organizátoři dokázali vymyslet zajímavou prezentaci v poměrně malém prostoru, jakým místo dění bylo.

Nyní už se můžete pokochat samotnými fotografiemi z přehlídky. Jak jsem již zmiňoval, prostory byly docela malé a hned na začátku nejvýhodnější pozici pro focení obsadilo hejno ostatních fotografů a já musel místy klečet až v nepříjemných pózách, ale co bych pro fotku neudělal, že?






Samotná přehlídka se poté uchýlila ke konci a následoval poměrně rychlý rozhovor s autorkou modelů - Denisou Novou a poté již focení a rozhovory podávané médiím.


A už se přesouváme k poslední části odpoledne - rautu. Přesvědčil jsem se, že SOHO+ nejen luxusně vypadá, ale i luxusně vaří, takže jestli hledáte dobrý podnik, kde se dobře najíte, zkuste právě SOHO+. Já jsem například poprvé v životě ochutnal sushi a hnedka jsem si ho zamiloval!


Hosté začali postupně odcházet a i naše skupinka se odebrala k odchodu. Dostali jsme vzorky na testování, což vůbec nebylo od věci, jelikož mi vyšší rodinné mocnosti (čti rodiče) vyhrožovali, že bez vzorků se nemám vracet (:D). A po rozloučení jsme se každý vydali svou cestou.


Tímto chci ještě jednou poděkovat společnosti Procter & Gamble za pozvání na toto milé a příjemně strávené odpoledne. 

Co říkáte na přehlídku? A jaký máte Vy celkově vztah k těmto návrhářům a jejich kolekcím? 

19 komentářů :

  1. Pacíku, jsem ráda, že jsi to předělal. A máš pěkný fotky, jako vždycky :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. Moc ti gratuluju!!! Fotky jsou vážně skvělý, přehlídka vypadá parádně... muselo to být super! :)

    OdpovědětVymazat
  3. No, některý ty modely jsou vážně, ehm, no... Ale fotky fakt hezký, jaký objektiv jsi použil? Jo a ještě bych se chtěla zeptat, jak ses cítil mezi ostatníma fotografama, nechovali se třeba nějak povýšeně nebo tak něco? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kvůli světelným podmínkám jsem musel zvolit 50mm (f/1,8). Neřekl bych, že jsem jim nějak vadil, jeden chlapík byl docela i fajn, ale určitě jim nepřišlo zrovna obvyklé, že na podobnou akci nakráčí 14ti-letý chalan. :D

      Vymazat
  4. Musím říct, že mi hrozně vadí make-up modelek. Vůbec ale vůbec se mi nelíbí! Některé modely mě zaujaly, ale něco mi zase připadá až moc.... no asi basic. :D Fotky jsou skvělé, akorát u některých škoda kompozice - useklé nohy. Ale chápu, že to focení muselo být náročné a pro ty nejlepší "katalogové" záběry už přišli jiní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí ta kompozice není pokažená u tolika fotek.. až mě to překvapuje, ale s pevným ohniskem v poměrně malém prostoru a ještě na poměrně nepěkném místě to hold jde těžce!

      Vymazat
  5. Nádherné fotky, Tome, dovolím si Tvůj článek nasdílet u sebe na facebooku,aby se mohly podívat i mé čtenářky, snad Ti to nebude vadit :). posílám pozdrav Petra

    OdpovědětVymazat
  6. Kdyby sis vzal jiné boty, bylo by to fajn, takhle vypadáš jak buran z hodní dolní. Jinak modelky a jejich líčení alá spocená divoženka jsem nějak nepobrala

    OdpovědětVymazat
  7. skvelé fotky a zhrnutie :)
    ale ten make-up modeliek sa mi takisto nepáči. ale niektoré modely sú celkom fajn.

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím,
    páni, jenom zírám! Parádně napsaný článek, Tome!
    Fotky jsou opravdu povedené (obzvláště fotky pochutinek! :D ) Jsi skoro jako paparazzi- fotit Leoše, jak si nacvičuje scénář! :D A poslední fotka arielových pytlíčků v dóze mě pobavila!
    Přehlídka musela být parádní! Jen jak říkáš- oblečky mi přijdou velice nepraktické!
    Jinak ty ses také pěkně vyfikl! :) Na fotce vlevo je vidět tvůj typický šibalský úsměv!
    Jen tak dále, fandím ti!

    OdpovědětVymazat
  9. Výborný fotky, tyhle jsou opravdu super, pěkné momentky :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mám takový dojem, že o tobě ještě hodně uslyšíme..Fotky jsou moc povedené, a na to, že ti je 14, klobouk dolů :)

    OdpovědětVymazat
  11. Opravdu krásný článek! :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkný článek , zaujala mě první fotka s Leošem! je vidět že sis akci užil:-) mohu se zeptat jak se jmenuje jídlo na první fotce?:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kéž bych věděl. :( Okoštovat všechny dobroty, co nám přichystali, jsem nestihl, takže Ti moc neporadím.

      Vymazat
  13. Až teď jsem si všimla jak jsou vyřešený ty Nude šaty Faltýnový dole a nemůžu se přestat smát. Asi jsem jí od pasu dolu přes to množství fotografů neviděla a ještě že tak, neudržela bych smích :D

    OdpovědětVymazat
  14. Což o to, vypadá to jako zajímavá akce.. ale já prostě módní přehlídky a to, co se na nich prezentuje, nikdy nepochopila :D Ale pěkný fotky, to jo :)

    OdpovědětVymazat